2 december 2021

Nieuwjaarsduik gaat wederom niet door

De organisatie van de jaarlijkse Zandvoortse Nieuwjaarsduik heeft besloten om de duik van 1 januari 2022 af te gelasten. Nu al is duidelijk dat het niet mogelijk zal zijn om met alle enthousiaste duikers en de bezoekers de 1,5 meter maatregel aan te houden.

“Het is super jammer”, begint voorzitter Pieter Versteege namens de organisatie, “voor alle traditionele Nieuwjaarsduikers maar zeker ook voor al diegenen die plannen hadden om juist nu voor de eerste keer te water te gaan op Nieuwjaarsdag.”

Er lag al een mooi programma klaar met live muziek, dance en een fantastische warming-up, maar toch heeft de organisatie, in overleg met de gemeente, de knoop nu al doorgehakt om de duik af te gelasten. “Naar verwachting zal corona deze winter een bepalende rol blijven spelen. De situatie rond het virus ziet er niet naar uit dat het over een maand beter zal zijn”, aldus de voorzitter.  

Tot slot heeft hij een waarschuwing voor de mensen die mogelijk besluiten op eigen gelegenheid toch een duik te gaan nemen op 1 januari: “Realiseer je dat er dan geen hulpdiensten op het strand aanwezig zijn om in geval van nood te helpen.” De hoop is gevestigd op 1 januari 2023…

Deel dit: