31 augustus 2022

Nieuwe trofee Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 onthuld

Woensdag was er op het CM.com Circuit Zandvoort het media event en de persconferentie van titelsponsor Heineken. Ten overstaan van onder meer de internationale pers en grote Formule 1 baas Stefano Domenicali werd de bokaal voor de winnaar van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 onthuld.

De persconferentie in de Heineken lounge

De bijeenkomst werd vlotjes gepresenteerd en aan elkaar gepraat door televisiepersoonlijkheid Hélène Hendriks. Allereerst gaf zij het woord aan marketing directeur Heineken Els Dijkhuizen. Zij stond stil bij de ‘When You Drive Never Drink’ campagne, waarmee Heineken tijdens de Dutch Grand Prix (DGP) haar alcoholvrije biertje Heineken 0.0 onder de aandacht brengt.

Vervolgens werden achtereenvolgens sportief directeur van de DGP Jan Lammers, coureur en Formule 1 analist bij Viaplay Giedo van der Garde,  F1 baas Stefano Domenicali en McLaren coureur Lando Norris naar voren gevraagd. Er werd ongeremd vooruitgeblikt naar de race van zondag.

Domenicali was vol lof over de DGP in Zandvoort en bevestigde nog maar eens dat de DGP met het succes van vorig jaar de lat voor de andere Grand Prix’ erg hoog heeft gelegd. Niet voor niets zijn er delegaties uit Miami en Las Vegas in Zandvoort aanwezig het komende weekend. Maar Stefano Domenicali waarschuwde tevens dat succes nooit vanzelfsprekend is, dat het altijd beter kan en doelde daarbij op de toegankelijkheid en infrastructuur van Zandvoort.

Trofee voor 2022

De onthulling van de nieuwe bokaal vond buiten plaats en kon worden gadegeslagen vanaf het terras van de Heineken Hospitality Lounge. De trofee werd ontworpen door de hedendaagse internationaal succesvolle en zeer veelzijdige kunstenaar Pablo Lücker (1985). De onderkant van de trofee is van glas in dezelfde kleur groen die we kennen van het flesje Heineken. Het bovenwerk is van fraai gestileerd kunststof dat uitmondt in de onmiskenbare Heineken ster en speels is geïllustreerd met elementen die direct zijn terug te voeren op de Formule 1, het circuit en de racefans. Pablo Lücker ontwierp tevens een groot model racehelm die door alle deelnemende coureurs zal worden gesigneerd. De helm wordt later geveild ten bate van Veilig Verkeer Nederland.

De bokaal werd door een coureur in een formule wagen afgeleverd
Presentatie van de nieuwe bokaal voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022
Deel dit: