13 september 2021

Nieuwe stunt blijft uit voor TC Zandvoort

De stunt van twee jaar geleden, kampioen worden van de KNLTB eredivisie gemengd, heeft Tennisclub Zandvoort dit jaar niet kunnen herhalen. De finale werd afgelopen zondag op de banen van LTC Naaldwijk gespeeld door de thuisclub en Leimonias. Naaldwijk won en is de nieuwe landskampioen. Zandvoort sloot de competitie af als gedeeld derde.

Na de eerste twee wedstrijden verloren te hebben, ging het vorige week dinsdag eindelijk de goede kant op voor TC Zandvoort. Uit bij ALTA uit Amersfoort werd een 5-1 overwinning behaald. De thuiswedstrijden op donderdag tegen kampioenskandidaat Leimonias en zaterdag tegen Berkenrode eindigden allebei in een remise. Dat bleek niet voldoende om op zondag de finale te mogen spelen.

Playoffs 2022 in Zandvoort

Volgend jaar zal er hoogstwaarschijnlijk weer een ‘normale’ competitie met acht ploegen worden afgewerkt. De playoffs zullen dan op het Zandvoortse tennispark De Glee gespeeld gaan worden. Die eer gaat normaal gesproken altijd naar de landskampioen, maar omdat Zandvoort, de kampioen van 2019, daar vorig jaar door de pandemie geen kans voor heeft gekregen, mogen ze dat komend jaar alsnog doen.

In de komende editie van de Zandvoortse Courant het volledige verslag van de tennisweek in de eredivisie gemengd.

Deel dit: