27 juni 2021

Nieuwe poging tot oprichten Oogcafé Zandvoort

Vlak voor de uitbraak van het coronavirus werd in Zandvoort een poging gedaan om een Oogcafé te starten. Door alle beperkende maatregelen was het vrijwel onmogelijk om bij elkaar te komen, maar nu is het tijd voor een nieuwe poging.

Initiatiefnemer Gert van Kuijk, met een zeer beperkt zicht van ca. 5% is hij ‘maatschappelijk blind’, roept geïnteresseerden nogmaals op om te reageren. Een Oogcafé is een ontmoetingsplek voor slechtzienden en blinden die in alle rust de problemen kunnen bespreken waar zij tegenaan lopen, de oplossingen die hiervoor gevonden zijn en zaken die voor deze groep mensen interessant kunnen zijn om met elkaar te bespreken. Het idee is om met een groepje lotgenoten periodiek bij elkaar te komen.

In Haarlem is al een soortgelijk initiatief opgestart, dat ook door inwoners van Zandvoort wordt bezocht. “Dat wil ik dus ook in Zandvoort proberen te starten. Bel of mail mij voor informatie over de plannen of kom zelf met ideeën. Degene die dit bericht wel kunnen lezen en iemand kennen die dat niet kan en mogelijk hierin is geïnteresseerd roep ik op: lees dit bericht voor en maak hen erop attent! Ik hoor graag”, aldus de oproep van Van Kuijk. Hij is bereikbaar op 06-57209720.

Deel dit: