18 augustus 2020

Nieuwe naam voor Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort krijgt een andere naam. Dat heeft de organisatie van de Dutch Grand Prix maandagavond aangekondigd. Hoe de baan gaat heten, wordt op 26 augustus bekendgemaakt tijdens een mediabijeenkomst op het circuit.

De Zandvoortse racebaan ging dertig jaar lang door het leven als Circuit Park Zandvoort tot het in 2017 werd omgedoopt tot simpelweg Circuit Zandvoort. “Ik heb nooit helemaal begrepen waarom dat gedeelte ‘Park’ in de naam zat”, zei Prins Bernhard van Oranje, die sinds 2016 met Chapman Andretti Partners eigenaar is van het circuit.

Buiten de bekendmaking van de nieuwe naam wordt de media op 26 augustus ook bijgepraat over de compleet afgeronde verbouwing van het circuit en wordt tevens de status van de Grade One-licentie, die nodig is voor het organiseren van een Formule 1-race, besproken. Als gevolg van de pandemie moest de keuring door de FIA eerder dit jaar worden uitgesteld. “In de komende periode zal het circuit alsnog worden gekeurd voor een Grade One-licentie. Daar hoeven ook geen werkzaamheden meer voor worden verricht. Ik heb alleen begrepen dat FIA-officials nog steeds niet mogen reizen door corona. Dat is de enige reden waarom het circuit op dit moment nog niet gekeurd is. Zodra de FIA-officials wel weer mogen reizen, zal de keuring voor onze Grade One-licentie snel plaatsvinden”, zei circuitdirecteur Robert van Overdijk eind mei over het verkrijgen van de hoogste graad. Hij bestempelde de keuring verder als ‘een formaliteit’.

Deel dit: