20 december 2021

Nieuwe coronamaatregelen hebben grote impact

Daar gaan we weer: Nederland zit weer in een lockdown en dat houdt in dat bijna alles tot en met 14 januari dicht moet blijven. Winkels, horeca maar ook welzijnsorganisaties zoals Pluspunt.

De kerstdagen gaan er, ondanks hoop op betere tijden, toch net als vorig jaar heel sober uitzien. De persconferentie van zaterdagavond maakte duidelijk dat Nederland ‘op slot’ gaat. Zaterdag voelden velen de bui al hangen waardoor het in winkels en de horeca heel druk was. Zondag was het straatbeeld omgedraaid: het was leeg en stil in het centrum. De vele bezoekers die Zandvoort opzochten kwamen voor een wandeling over het strand.

Pluspunt

Op basis van de regels van Rijksoverheid.nl heeft de directie van welzijnsorganisatie Pluspunt andermaal maatregelen genomen. Wat blijft doorgaan zijn de activiteiten voor de kwetsbare doelgroepen. Denk daarbij aan activiteiten als de Koffietafels, Lunches in aangepaste vorm, De Locomotief en Herstelgroepen, Inkomen op orde, Formulieren werkplaats en Muziek luisteren.

Alle cultuur en sport gerelateerde activiteiten zoals biljarten, alle crea-activiteiten, muzieklessen etc stoppen tot in ieder geval 14 januari. De Belbus blijft, weliswaar in aangepaste vorm, doorrijden. Ook de Plusdienst blijft bereikbaar voor hulpvragen: 023-5717373.

Jongerenwerk

Het voor een bepaalde groep jongeren zeer belangrijke Jongerenwerk van Pluspunt is op dit moment nog in overleg met de gemeente over wat zij wel en niet mogen aanbieden. Later vandaag zal daar meer duidelijkheid over komen.

Deel dit: