14 oktober 2021

Nieuwe cabaretshow Wim de Vrind

‘Alles doet het nog!’ Dat is de titel van de nieuwe show van onze eigen Zandvoortse cabaretier Wim de Vrind. Ondanks de pandemie, politieke- en klimaatproblemen constateert De Vrind in zijn programma dat alles het gewoon nog doet…

Wim heeft de coronatijd gebruikt om in alle rust een hele nieuwe show te bedenken. Hij schreef teksten op bestaande melodieën en bedacht (grappige) conferences over onderwerpen als corona, klimaat, lokale politiek, de toekomst en nog veel meer. En dat alles doet hij helemaal in zijn eentje. Althans bijna. Hij wordt ondersteund door Maaike Cappel, die er voor zorgt dat alles technisch perfect loopt. Nico Disseldorp verzorgt de decors en rekwisieten en Wims grote liefde Elza doet een dansje op het podium met de cabaretier…

Wim is tevreden met het resultaat van, zoals hij het zelf noemt, ‘zijn cabaretje’. “Ik heb het over een heleboel onderwerpen. Daarbij gaat het natuurlijk ook over vroeger en over ouder worden. Er zitten de nodige woordgrappen in, waarvan ik hoop dat het publiek ze ook leuk vindt. Omdat er geen try outs zijn, weet je dat niet echt. Mijn drie medewerkers zijn mijn klankbord en die geven wel aan als zij iets minder vinden en dan passen we het aan”, vertelt hij.

Wim heeft de laatste weken goed geoefend om al de teksten te kunnen onthouden. “Dat lukt prima. Voor de zekerheid leg ik op het podium, in navolging van Wim Kan, vellen papier op de grond met daarop wat steekwoorden, zodat ik niet met mijn mond vol tanden sta.”

Overigens heeft Wim nog een complete show klaar liggen, die door de coronaperikelen niet door kon gaan. “Daar doen meer mensen aan mee en wellicht dat die volgend jaar, voordat De Krocht op de schop gaat, uitgevoerd kan worden.”

Maar eerst aandacht voor ‘Alles doet het nog!’. Er zijn twee voorstellingen: op vrijdag 22 oktober om 20.00 uur en op zondag 24 oktober om 15.00 uur. Het programma duurt twee keer veertig minuten. Locatie is theater De Krocht. Kaarten kosten 8 euro inclusief een consumptie. Ze zijn te koop bij Bruna aan de Grote Krocht of telefonisch te bestellen op 06-21577391. QR-code of negatieve test zijn noodzakelijk.

Deel dit: