30 juni 2021

Nieuwe boten voor Watersport Vereniging Zandvoort

Watersport Vereniging Zandvoort (WVZ) heeft donderdag de beschikking gekregen over vier hagelnieuwe Nacra 500 boten. De boten worden gebruikt voor zeillessen voor de jeugd maar ook door leden van de Club 500. Ze konden worden aangeschaft met hulp van sponsoren en een deal die met de fabrikant gesloten kon worden.

WVZ had de beschikking over een aantal Hobie 18-boten maar die zijn te klein om les te kunnen geven. De Nacra 500 is een wat grotere, snelle boot waar twee leerlingen op plaats kunnen nemen, en dan is er nog plaats over voor een ervaren instructeur. Het past perfect in het ambitieuze jeugdplan van de vereniging, dat zeilers vanuit de eigen vereniging moet gaan opleveren die ook weer zelf instructeur kunnen worden.

Duurzaam beleid

Het is ook een onderdeel van het duurzaamheidsbeleid dat de club hanteert. De kantine gebruikt bijvoorbeeld in het geheel geen plastic meer, behalve flesjes mineraalwater. “Waarom zouden we allemaal een eigen boot moeten hebben? Waarom kunnen we boten niet delen? Daardoor hebben we minder boten nodig”, zegt voorzitter Marco Tangelder. Deze ‘deelboten’ kunnen door de leden van de Club 500 op alle dagen van de week, behalve op zondag want dan krijgt de jeugd zeilles, gereserveerd worden.

Er hebben zich inmiddels al 15 leden aangemeld voor de Club 500. Zij betalen per persoon € 500 en hebben dan de vrije beschikking over een Nacra 500. Ze kunnen er ook mee deelnemen aan wedstrijden. Het onderhoud doen de leden in principe zelf, maar reparaties zijn voor rekening van de vereniging.

Deel dit: