11 juni 2022

Nieuwe balustrade is praktisch, veilig en mooi

De strakke en fraai vormgegeven nieuwe balustrade op de Zuidboulevard is nog niet af, maar roept nu al commotie op. Met name bij de bankjes. Maar alles heeft een reden, zo blijkt ook nu weer.

Op sociale media lees je naast positieve reacties van mensen die het erg mooi vinden ook opmerkingen als: “Wat een grove ontwerpfout!”, “Nu zit je tegen een balk hout aan te kijken!” en ook veel woordgrapjes als “Ze hebben de plank misgeslagen”.

Uit een reactie van een woordvoerder van de gemeente blijkt dat de keuze voor deze balustrade, naast de luxe uitstraling ervan, ook eenvoudig een kwestie van praktisch nut en veiligheid is. “Geen balustrade is geen optie, onveilig. Als hij te laag is heb je er niks aan, en te hoog wil ook niemand. Hij is bedoeld om tegenaan te leunen en naar de zee te kijken. En de stalen rasters die eronder komen krijgen een fraai ontwerp en dienen ook de veiligheid, zodat kinderen er niet onderdoor kunnen en van het duin afvallen.”

Als je zit en niet al te groot bent wordt dus je uitzicht enigszins beperkt. Maar, daar is iedereen het wel over eens, hij is wel erg mooi. Kan zo op een ansichtkaart.

Deel dit: