25 mei 2022

Nieuw Unicum en Oekraïne: een bijzondere band

De oorlog in de Oekraïne houdt iedereen in Europa bezig. Van alle kanten zijn er initiatieven en steunbetuigingen voor de Oekraïners. Ook stichting Nieuw Unicum draagt haar steentje bij in de steun aan dit land en dat doen zij al heel lang.

Door de jaren heen vervangt Nieuw Unicum (NU) regelmatig zorghulpmiddelen. Soms omdat ze verouderd zijn, omdat deze niet meer door de strenge keuringen komen en soms omdat ze niet meer nodig zijn. Deze verouderde middelen worden dan aan Stichting Ukraine-Holland geschonken. Deze stichting vervoert de hulpgoederen vanuit Nederland naar de Oekraïne.

Onlangs heeft Nieuw Unicum, als onderdeel van hun investeringsprogramma, weer een grote partij nieuwe bedden aangeschaft. De oude bedden zijn door de Technische Zaken NU daarna klaargemaakt voor transport naar de Oekraïne. Maar niet alleen bedden worden verzonden, ook tilliften, douchestoelen en andere zorghulpmiddelen. Zo zijn afgelopen week weer bedden, douchestoelen en een in hoogte verstelbare massagetafel die kant opgestuurd. Met deze donaties steunt stichting NU al jaren de mensen en instellingen in Oekraïne en blijven dat doen. Met de steun van NU kunnen zij de mensen in Oekraïne dus niet alleen nu helpen, maar ook bijdragen aan de opbouw van het land als de oorlog is afgelopen.

De stichting Ukraine-Holland heeft ook geld nodig om brandstof voor de transporten te regelen. Financiële steun zal zeer op prijs worden gesteld! Voor meer informatie kijk op www.stichtingukraineholland.nl.

Deel dit: