2 april 2022

Nieuw stafhuis voor Scouting Labelterrein het Naaldenveld

Op vrijdag 1 april is het nieuwe stafhuis op Scouting Labelterrein het Naaldenveld geopend. Hiermee kan het nieuwe kampeerseizoen op Scouting Labelterrein het Naaldenveld in Bentveld van start. Ook werd projectleider Rob Lubbers verrast met een koninklijke onderscheiding.

Het oude stafhuisje van ruim 60 jaar oud was dringend aan vervanging toe. De eerste plannen voor de nieuwbouw waren al in augustus 2019 gereed, maar de realisatie bleek, mede dankzij corona, ingewikkeld. Het verkrijgen van een sloop- en nieuwbouwvergunning in een Natura 2000 gebied kende een lang traject en door corona stegen de hout- en bouwprijzen helaas ook fors.

Bouw

Uiteindelijk kon op 2 oktober 2021 de sloop van het oude stafhuisje beginnen en eind november was daar de vrachtwagen met het houten bouwpakket voor het nieuwe stafhuis. Al voor de kerst was het stafhuis wind- en waterdicht en op 25 februari was het gebouw klaar voor de eerste oplevering. Vrijdag 1 april is het stafhuis officieel geopend en kan het nieuwe kampeerseizoen op het Naaldenveld van start.

Nieuw stafhuis

In het nieuwe stafhuis is een aparte receptie te vinden, een magazijn, een keuken/huiskamer, sanitair en 2 aparte slaapkamers met in totaal 6 bedden. Bij de officiële opening waren de beheerder van het Naaldenveld, Martine Koffeman, de directeur van Scouting Nederland, Fedde Boersma en drie burgmeesters aanwezig, de heer Roest van Bloemendaal, mevrouw Nienhuis van Heemstede en de heer Moolenburg van Zandvoort. Met de onthulling van het naambord werd het gebouw geopend. Vanaf nu draagt het de naam ‘Het Huisje’.

Koninklijke onderscheiding

Voor de opening waren maar liefst drie burgemeesters uitgenodigd: Elbert Roest van Bloemendaal, Astrid Nienhuis van Heemstede en David Moolenburgh van Zandvoort. Het nieuwe stafhuis bestaat dankzij de tomeloze inzet van 25 vrijwilligers, die met elkaar ruim 2.500 uren vrijwillige inzet staken in de sloop en nieuwbouw. Voor zijn inzet als projectleider bij de bouw van het stafhuisje en het feit dat hij 30 jaar vrijwilliger is bij Scouting Nederland, een Koninklijke Onderscheiding kreeg uitgereikt door burgemeester Nienhuis van Heemstede.

Rob Lubbers werd koninklijk onderscheiden
Deel dit: