10 juni 2022

De vlag hangt uit bij neef en nicht

Tess Vermaat en Bjarn van de Kerkhof konden donderdagmiddag de vlag uithangen nadat ze hoorden dat ze zijn geslaagd op het Wim Gertenbach College. Leuk, maar niet bijzonder zou je denken, maar dat ligt iets anders. Want ze zijn neef en nicht en hebben vier jaar lang onafscheidelijk bij elkaar in de klas gezeten en alles samen gedaan. Samen naar school gaan en ook samen huiswerk gemaakt.

Te mooi om waar te zijn maar beide moeders Angela en Marcella Strengholt hebben min of meer hetzelfde gedaan, alleen zit daar een klein leeftijdsverschil tussen. De ene zus was iets eerder klaar dan de andere, maar het is bijna op dezelfde manier gegaan.

Tess en Bjarn hebben heel veel met elkaar gedeeld en dan is het best spannend als ze op de dag van de uitslag van het examen wachten of ze wel of niet allebei geslaagd zijn. Toen ondergetekende iets eerder aanbelde dan de leraren die het nieuws zouden komen brengen, kwam er wat ontspanning op de gezochten, “want die komt vast geen slecht nieuws brengen”. Dat laatste klopt, want niet veel later kwamen de leraren aardrijkskunde Ricardo van der Tol en geschiedenisleraar Maarten Mijnssen het goede nieuws brengen.

Na vier jaar lang samen op de Wim Gertenbach kan de vlag uit en begint er voor Bjarn en Tess een nieuw hoofdstuk.

Directeur Fred van Zanten maakte bekend dat slechts twee van de 51 een herexamen hebben, de rest is allemaal geslaagd. Dat geeft een voorlopig slagingspercentage van 96%.

Deel dit: