15 september 2020

Nazomeren op doordeweekse dagen

En opeens is het weer even hoogzomer. Gisteren en vooral vandaag liep de temperatuur hoog op, tot wel 30 graden. En ondanks dat het doordeweekse dagen zijn, stonden er opeens weer files richting Zandvoort.

De weervoorspellers hadden het al aangekondigd en de aanloop op zaterdag en zondag was hoopvol, waardoor zondagavond opeens verdacht veel auto’s met Duitse kentekens het dorp in reden. Maandagochtend begon nog fris, met een prachtige deken van dauw over de duinen, maar al snel liep de temperatuur op naar hoogzomerse waarden. De ANWB meldde rond het middaguur dat het druk was op de toegangswegen naar Zandvoort. Dat kwam overeen met de drukte op de boulevards, waar weer veel fietsen en scooters geparkeerd stonden. Tot laat in de avond bleef het druk in Zandvoort.

Dinsdag ging er nog een schepje bovenop en in de middag bereikte het kwik ook in Zandvoort de 30 graden. Het strand lag vol alsof het begin augustus was. Ook in het centrum zaten de terrassen vol. Voor ondernemend Zandvoort is het een welkom toetje van een paar drukke zomermaanden, die voorafgegaan werden door drie maanden van gedwongen sluiting.

Volgens de weerman van deze krant blijft het de komende dagen nog zomers, al is de temperatuur wel wat gezakt.

UPDATE: Dinsdagavond ontstonden er lange files op de uitgangswegen. Ook voor het NS station ontstonden er opstoppingen, waarbij grote groepen mensen zich ophoopten om het perron te bereiken:

Deel dit: