15 juni 2020

Naleving van RIVM-regels is niet te doen in de horeca

Café Anders in de Haltestraat is zaterdagavond twee uur eerder dicht gegaan vanwege de drukte. Eigenaar Tom van Paridon is zeer ontevreden over de nieuwe RIVM-regels, die in de praktijk niet uit te voeren zijn. Hij staat daar absoluut niet alleen in, blijkt na een rondgang langs een aantal van zijn collega’s.

Bij café Anders gingen zaterdag de deuren om 01.00 uur dicht, nadat Van Paridon had gemerkt dat hij de opgelegde landelijke richtlijnen van het RIVM niet meer kon handhaven. “Mensen liepen binnen door elkaar heen, ze liepen naar buiten om een sigaret te roken of ze stonden op om even de benen te strekken. Binnen in een café moet men zitten en mag men niet staan. Ik had geen overzicht meer en om eventuele boetes te voorkomen, ben ik eerder dicht gegaan. Dit is geen doen zo”, zegt hij.

Van Paridon is dus ontevreden over het landelijke beleid, maar hij wil wel gezegd hebben dat hij ontzettend blij is met het gemeentelijk beleid. “Het is geweldig wat de gemeente voor ons doet”, waarmee hij onder andere over de afsluiting van de Haltestraat bedoelt.

Ook andere horeca-ondernemers hebben grote moeite met het naleven van de landelijke regels. Onder andere zijn collega’s van Laurel & Hardy, Wapen van Zandvoort, Grand café XL geven aan dat het bijna niet mogelijk is om de 1,5 meter regel te handhaven. Ook de regel dat mensen moeten zitten, is zeker als het wat drukker wordt niet te controleren. “In plaats van een gastheer ben ik meer een politieagent”, vertelt Ron Brouwer van café Laurel & Hardy.

Het volledige artikel volgt in de Zandvoortse Courant van donderdag 18 juni (week 25) 

Deel dit: