10 april 2020

Motoren niet welkom tijdens de paasdagen

De burgemeesters van Zandvoort en Bloemendaal, David Moolenburgh en Elber Roest, hebben in overleg met de Veigheidsregio Kennemerland (VRK), vrijdag besloten dat in het komende paasweekend motoren in beide gemeenten niet meer welkom zijn. Vorig weekend zorgden motorrijders, die ‘gewoon’ langs de verkeersregelaars op de Zeeweg en Zandvoortselaan richting het dorp en de boulevards konden rijden, voor veel overlast.

Nu, met het paasweekend voor de deur, willen de beide burgervaders dit niet meer toestaan. Zowel op de Zeeweg als op de Zandvoortselaan werden borden geplaatst die niets aan onduidelijkheid te wensen over laten.

Ook staan deze borden op de Vogelenzangseweg in Bloemendaal, waar eveneens grote groepen motoren, aangetrokken door het mooie weer en de panoramische uitzichten, als vliegen op de stroop afkwamen. Komend weekend wordt dat verhinderd en er zal tevens gehandhaafd worden.

Het verbod gaat zaterdag om 09.00 uur in. De burgemeesters hopen op begrip voor de extra maatregelen. De overige maatregelen, die nu al twee weken gelden, blijven onverkort van kracht.

Waar ook veel overlast van kwam, waren de groepen wielrenners die alle verkeersregels aan hun laars lapten. Mocht tijdens het weekend blijken dat daar ook weer overlast van komt, zal er tegen opgetreden worden.

Deel dit: