6 maart 2021

Mobiele vaccinatielocatie 29 maart open

De GGD Kennemerland opent op maandag 29 maart een mobiele vaccinatielocatie in Zandvoort. De unit komt te staan aan de Tolweg, op het braakliggende terrein dat voorheen bekend stond als de voormalige gasfabriek. Dat meldde burgemeester David Moolenburgh zaterdagochtend bij ZFM. 

Op dit moment kunnen Zandvoorters alleen terecht bij de test- en vaccinatielocatie op Schiphol. In de loop van deze maand worden in Beverwijk en Haarlem ook extra locaties geopend waar mensen zich kunnen laten vaccineren als zij daarvoor worden opgeroepen.

Bert van de Velden, directeur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland: “Nu er meer vaccins beschikbaar komen, kunnen we ook meerdere vaccinatielocaties openen in de regio om zo efficiënt en doelmatig mogelijk te kunnen vaccineren. Voor inwoners moet het gemakkelijk zijn een locatie te bereiken. Daarom streven we er naar de bereikbaarheid gelijkwaardig over de regio te verdelen.”

De mobiele locatie aan de Tolweg gaat op 29 maart open. Volgens de GGD kunnen in de mobiele unit maximaal 600 prikken per dag worden gegeven.

Deel dit: