8 augustus 2020

Minder snel druk dan verwacht maar rond middaguur toch op slot

Zaterdag rond 10.30 uur was het minder druk dan verwacht, vooral omdat de weerberichten een warme en zonnige dag hadden voorspeld. Op de beide toegangswegen naar Zandvoort reed het verkeer, niet snel weliswaar, maar ze kwamen toch vooruit. Ook op het station was het minder druk dan verwacht.

Volgens medewerkers van de NS was het allemaal handelbaar en ontstonden er geen gevaarlijke situaties. Het parkeerterrein aan de zuidzijde van het circuit had nog plaats genoeg. “We kunnen hier sowieso 1.500 auto’s kwijt en mochten die plaatsen allemaal vol zijn, dan hebben we nog de parkeerplaatsen op het circuit en als het moet het hele circuit om te parkeren”, aldus de parkeerwachter van dienst.

In het centrum was het ronduit rustig, maar dat komt omdat bij de rotonde Kostverlorenstraat/Tolweg het verkeer vanaf de Haarlemmerstraat door verkeersbegeleiders richting noord gedirigeerd werd.

Later mogelijk een update.

11.45 uur Update:
Door het warme weer is het druk in Zandvoort en Bloemendaal. De parkeerplaatsen zijn inmiddels vol en de gemeente en politie hebben om 11.30 uur besloten de toegangswegen voor strandbezoekers per auto te sluiten. Enkel bestemmingsverkeer wordt nog doorgelaten. Houd de social media van de gemeente in de gaten voor de actuele situatie.

Deel dit: