25 maart 2021

Minder honden toegestaan in duingebied Wurmenveld

Vanaf dinsdag 6 april wijzigen de toegangsregels voor het duingebied achter de Keesomstraat, het zogeheten Wurmenveld. Bezoekers zijn na het paasweekend welkom met maximaal drie honden. De maatregel is bedoeld om grote groepen loslopende honden in dit gebied te voorkomen, iets waar veel klachten over waren binnengekomen bij PWN.

Margot Holland, gebiedsbeheerder bij PWN: “We kregen steeds meer signalen van mensen die zich niet meer prettig voelden door grote groepen loslopende honden in de duinen. Dus zijn we in twee digitale bijeenkomsten met de omgeving in gesprek gegaan over mogelijke oplossingen. Prettige en constructieve gesprekken waarin hondenuitlaatservices, omwonenden, hondenbezitters, andere natuurorganisaties, vertegenwoordigers van de gemeente Zandvoort en andere duinbezoekers actief hebben meegedacht over oplossingen.”

Uitkomst van deze bijeenkomst is dat het Wurmenveld vanaf 6 april toegankelijk is voor maximaal drie honden per bezoeker. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om in recreatiegebied Spaarnwoude een terrein exclusief voor hondenuitlaatservices in te richten.

Voor grote groepen honden is er na 6 april ook nog ongeveer zeventig hectare gebied beschikbaar in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Deel dit: