1 januari 2020

Met een frisse duik het nieuwe jaar in

De 61e editie van de Nieuwjaarsduik is een feit. Met het laten starten van het spektakel voor de rotonde ter hoogte van het Badhuisplein werd een mooie traditie uit de beginjaren ’60 hersteld. Het was koud en mistig, maar dat mocht de geweldige sfeer onder de deelnemers en toeschouwers niet drukken.  

Het jaarlijks terugkerende evenement vond dit jaar plaats op de locatie van Beach Club Tien. Zo werd door de stichting Nieuwjaarsduik Zandvoort de traditie uit de jaren ’60 om te starten voor de rotonde in ere hersteld en werd de bereikbaarheid voor de deelnemers en toeschouwers verbeterd. De naar schatting 4.500 deelnemers werden op het Badhuisplein warm onthaald door de muziek van boerenkapel ‘De Schuimkragen’ uit Haarlem.

In de door de organisatie opgestelde tenten op het strand kon men vervolgens de welbekende oranje Unox mutsen ophalen en zich klaar maken voor de warming-up. Deze was volgens de reddingsbrigade hard nodig op deze koude en mistige winterdag alvorens het water in te rennen. De buitentemperatuur was rond de 4°C. en de watertemperatuur loog er ook niet om met 7°C.

Toen was het aftellen en rende men massaal de Noordzee in. Na deze verfrissende start van het nieuwe jaar, kleedden de deelnemers zich snel weer aan, om vervolgens te genieten van een heerlijk welverdiend kopje erwtensoep dat ze werd aangeboden.

Deel dit: