21 mei 2021

Meidenmiddagen in de Blauwe Tram slaan aan

Sinds enige tijd organiseert Jongerenwerk Zandvoort in hun huiskamer in de Blauwe Tram elke woensdag speciale meidenmiddagen. Dat zijn ongedwongen bijeenkomsten met meiden tussen 12 en 17 jaar oud, waarbij uitsluitend activiteiten voor jongedames op het programma staan en dat lijkt een schot in de roos.

Anita Daane is vrijwilligster bij Jongerenwerk Zandvoort en zij begeleidt de meidenmiddagen: “Ons reguliere activiteitenprogramma is altijd gemengd en dat gaat prima. Wel is het zo dat de meisjes onderling, maar ook de jongens naar elkaar toetrekken en groepjes vormen. Dat heeft ons op het idee gebracht om aparte meidenmiddagen te organiseren. En dat slaat heel erg aan. We zijn nu een paar weken bezig en hebben al verschillende dingen succesvol uitgeprobeerd. Denk daarbij aan typische meidendingen als gezichtsmaskertjes aanbrengen, voetenbadjes bereiden, taarten bakken, maar we hebben ook wel eens met z’n allen naar een echte meidenfilm gekeken.

Voor hun diverse activiteitenmiddagen maakt Jongerenwerk Zandvoort sinds enige tijd gebruik van de grote zaal beneden in de Blauwe Tram. Die is veel ruimer dan de ruimte boven, die tot voor kort werd gebruikt. Met het oog op de geldende beperkingen kunnen sinds kort dus aanmerkelijk meer jongeren worden ontvangen. Er is daarom ook voor de meidenmiddagen nog plaats voor nieuwe deelneemsters.

De meidenmiddag is elke week op woensdag tussen 15.30 en 17.30 uur en alle jongedames van 12 tot 17 jaar oud zijn van harte welkom. Aanmelden bij Marieke via 06-36300809 wordt aanbevolen, maar is niet strikt noodzakelijk.

Deel dit: