10 maart 2020

Meerdere opties gepresenteerd voor ontwikkeling Curiedriehoek

Vrijdag 6 maart werd een stedenbouwkundige verkenning gepresenteerd voor de ontwikkeling van de Curiedriehoek/Corodex-terrein. Er zijn meerdere opties mogelijk en die werden getoond door stedenbouwkundig bureau Imoss uit Amersfoort.

Dat gebeurde in opdracht van de pandeigenaren in het gebied, die door ondernemers Jim Keur en Werner Coenraad bijeen zijn gebracht. Zij willen het gebied aan de hand van de gemeentelijke richtlijnen ontwikkelen. De gemeente denkt mee en faciliteert.

Uit deze verkenning blijkt dat er circa 400 woningen in het gebied kunnen gebouwd. Die zouden dan vallen in de categorie sociale woningbouw (30%), middelduur (40%) en duur (30%). Het zou en autoluw gebied moeten worden, met circa 4.000m² bedrijfsruimte. De maximale bouwhoogte moet maximaal 14 meter worden (vier lagen) en het moet aansluiten op de omgeving. Er werd een aantal uitgewerkte voorbeelden van een wijkindeling getoond, die stuk voor stuk werden besproken.

Parkeren
Stedenbouwkundige Joram van Otterloo presenteerde ook een aantal mogelijkheden voor parkeren, een punt dat altijd binnen Zandvoort speelt en ook hier van groot belang is. Hij gaf opties over parkeren op het maaiveld, ondergronds of half verdiept.

Tijdsplan
Verder ging hij ervan uit dat dit jaar nog een voorontwerp bestemmingsplan gerealiseerd kan worden. Dan zou er in 2021 vanaf februari een bestemmingsplan ter visie kunnen worden gelegd en zou na het verstrekken een omgevingsvergunning eind 2021/begin 2022 de schep de grond in kunnen. De keuze is nu aan de eigenaren van de grond om gezamenlijk tot een eensluidende visie te komen zodat er hard aan gewerkt kan worden om het tijdsplan te realiseren.

Deel dit: