4 september 2022

Max Verstappen: ‘Proud to be Dutch’

De overwinning van Max Verstappen in de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 was het ultieme scenario waar vooraf op gehoopt werd. Het werd de ideale apotheose van een fenomenaal weekend. In zijn interview vlak na de race bedankte Verstappen zijn fans en vatte zijn gevoel samen als ‘Proud to be Dutch’. Ook de organisatie van de Dutch GP kijkt terug op een zeer geslaagd en succesvol evenement met een recordaantal van 305.000 bezoekers over de drie dagen.

DJ Afrojack zorgde zondag in aanloop naar het startschot van de Dutch Grand Prix voor een spectaculair optreden vanaf de startfinish, waarna Floor Jansen vlak voor de start van de race op diezelfde plek het Wilhelmus zong. Floor Jansen: “Wat een eer om voor de coureurs en voor het oog van de wereld Nederland te vertegenwoordigen en de kick-off van de race te mogen geven. De energie op het circuit was zinderend en voelbaar voor mij. Ik heb onwijs genoten, van elke seconde, kippenvel gehad en spanning gevoeld. Ik wilde het goed doen voor Max en ons vaderland. Het maakt mij trots om Nederlands te zijn, vooral als Nederlandse artiest. Ik ben geen vreemde voor internationale aandacht, maar nog nooit op deze schaal. Onvergetelijk!”

Max Verstappen werd over de finish onthaald met vuurwerk, en na de huldiging gaf Afrojack nog een show weg vanaf het erepodium waar Verstappen vlak daarvoor zijn beker in ontvangst had genomen. Burgemeester David Moolenburgh kreeg de eer om de beker aan nummer twee George Russell te overhandigen.

CEO Stefano Domenicali van Formula One Management (FOM) is complimenteus. “Ik zei eerder deze week al dat de Nederlandse organisatie de lat steeds hoger legt, voor zichzelf en voor anderen, en dat hebben ze dit weekend weer bewezen. Ongelooflijke fans, geweldige energie en een evenement dat niemand zal vergeten.”

Ook de organisatie is tevreden met het gehele verloop van het evenement met een recordaantal bezoekers. Het mobiliteitsplan en ook de faciliteiten op het circuit voldeden aan de verwachtingen. Dit was onmogelijk geweest zonder partner NS, met meer dan 100% inzet van al het NS-personeel van conducteur tot machinist.

Klaar voor morgen

Jan Lammers, sportief directeur: “Wauw, wat heb ik genoten dit weekend! Het was indrukwekkend om te zien wat onze medewerkers, partners en iedereen waarmee we samenwerken, hebben bereikt. Ik sluit me aan bij Max zijn woorden; “Proud to be Dutch’, wat een prestatie! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. We waren klaar voor meer en we zijn nu klaar voor morgen.”

Deel dit: