28 januari 2020

Max Verstappen en zijn RedBull racebolide doken op in Zandvoort

Formule 1 coureur Max Verstappen was dinsdag, samen met teamgenoot Alexander Albon, de hele dag in Zandvoort te vinden. Niet om te racen op het circuit maar om een promotiefilmpje te maken. Zowel op het circuit als in de zuidduinen werden opnames gemaakt voor een promotiefilm voor Jumbo.

Het team van Red Bull Racing is al een aantal dagen bezig met het draaien van een promotiefilmpje voor de vrijdag van de Heineken Dutch Grand Prix, de Jumbo-dag. De afgelopen dagen is het raceteam onder andere al te zien geweest in de haven van Rotterdam, bij paleis Noordeinde in Den Haag, in de polder van Maasland, door de straten van Naaldwijk en op het strand van Scheveningen. De opnames daar werden met stand-ins gemaakt, in Zandvoort kwamen de echte coureurs opdagen.

Dinsdag waren Verstappen en Albon dus in Zandvoort voor hun rol in het promotiefilmpje. Dit werd gefilmd op de nieuwe baan van Circuit Zandvoort in de bochten T8, T9 en T10. Het is niet ondenkbeeldig dat de bolides vol met sensoren zaten om als eerste de nog niet voorhanden zijnde data van de baan te kunnen bekijken.

Een grote groep figuranten had zich eveneens voor de promotiefilm aangemeld. De voornamelijk Max Verstappen fans moesten de erbarmelijke weersomstandigheden trotseren om een glimp op te vangen van hun held: veel regen, lage temperaturen en een aanwakkerende zuidwesterstorm waren dinsdag de omstandigheden. Het deerde de fanatieke figuranten niet, zij bleven langs de baan als ‘Orange Army’ (Oranje legioen) de beide coureurs aanmoedigen. ’s Middags konden de ‘monteurs’ voor de promotiefilm hun skills oefenen bij een ‘bandenwissel’ in de duinen bij parkeerterrein De Zuid.

Ook Zandvoortfoto.nl was erbij en heeft mooie foto’s gemaakt.

Deel dit: