5 augustus 2021

Man gearresteerd na inrijden op politieauto

Een 29-jarige man uit Libië is woensdagavond aangehouden nadat hij tot twee maal toe met zijn auto had ingereden op politiemensen. De man, die duidelijk onder invloed was, veroorzaakte met zijn actie veel schade. Twee auto’s moesten worden weggesleept.

Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie melding dat twee handhavers van de gemeente problemen hadden met een automobilist op een parkeerhaven op de Boulevard Barnaart. Ter plaatse bleek de verdachte de handhavers te hebben bekogeld met bierflesjes. Overal rond zijn auto lagen de glasscherven.

Toen de politie met de verdachte, die nog achter het stuur van zijn auto zat, in gesprek wilde gaan, weigerde hij te reageren. Wel startte hij de motor nog voordat de politie hem uit de auto had kunnen halen. Politiemensen moesten snel opzij springen toen de man gas gaf en achteruit reed. Om hem te laten stoppen zette de politie pepperspray in. Dat leek aanvankelijk te lukken, maar de man gaf weer gas en reed snel vooruit. Weer moesten de politiemensen zien weg te komen voor de aanstormende auto. De verdachte botste uiteindelijk tegen meerdere auto’s, waaronder een geparkeerd staande politieauto. Hierna kon hij uit zijn auto gehaald worden en worden overgebracht naar het politiebureau. Zowel de auto van de verdachte als de politieauto moesten, gezien de schade, worden afgesleept.

De verdachte verkeerde zichtbaar onder invloed. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse en/of een bloedproef zodat niet vastgesteld kon worden wat en hoeveel hij had gebruikt.

De politie is op zoek naar getuigen van het incident en verzoek mensen die iets gezien hebben of hier mogelijk foto’s of filmbeelden van hebben gemaakt om contact op te nemen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Deel dit: