10 augustus 2022

Man bijt agent in been

Een dronken man heeft dinsdagavond 9 augustus een politieagent bespuugd en in zijn been gebeten tijdens zijn aanhouding op het Badhuisplein. De politieman heeft aangifte gedaan van belediging en mishandeling.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding van handhaving dat er een dronken man op het strand badgasten lastig viel. Hij was daar aanwezig met zijn 13-jarige zoon. De agenten hebben de man dringend verzocht het strand met zijn zoon te verlaten.

Een uur later kwam er opnieuw een melding binnen over deze 59-jarige man uit Venlo. Hij viel nog steeds mensen lastig, was niet van plan weg te gaan en vertoonde recalcitrant gedrag. De man werd aangehouden en via de strandafgang de Fauvage naar de boulevard gebracht. Eenmaal in de politiebus rochelde hij een agent in zijn gezicht. Om herhaling te voorkomen werd zijn gezicht naar beneden gebracht waarbij de man hard in het been van de politieman beet, waarna een strubbeling ontstond. Hij is daarna geboeid en voorzien van een zogeheten spuugmasker. Ook tijdens de rit naar het politiebureau bleef de man zich verzetten. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

De 13-jarige zoon is door de politie richting Venlo gebracht en halverwege overgedragen aan zijn familie.

Deel dit: