15 maart 2021

Maandag al behoorlijk veel belangstelling op stembureaus

Vanwege corona gingen in Zandvoort op maandag en dinsdag al twee stembussen open voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Een unieke beslissing van de regering om de verkiezingen zo veilig mogelijk te kunnen organiseren. Burgemeester David Moolenburgh bracht maandagochtend een bezoek aan het stemlokaal in de Blauwe Tram.

Het is een van de twee stembureaus die ook op maandag en dinsdag geopend zijn. Het andere stemlokaal is in het gebouw van Pluspunt in Nieuw Noord. De burgemeester was maandagochtend op bezoek om te kijken of het allemaal goed verliep. De vrijwilligers zijn allemaal goed getraind en zaten klaar om de stemmers te ontvangen.

De twee extra dagen zijn vooral bedoeld voor de zogeheten ‘kwetsbare kiezers’, maar in principe zijn alle stemgerechtigden welkom. In de loop van de dag bleek dat er maandag al behoorlijk wat belangstelling was om te stemmen. In Pluspunt hadden rond 16.00 uur al 200 kiezers hun stem uitgebracht en in de Blauwe Tram werden rond 16.45 uur zelfs al 350 kiezers geregistreerd. Veruit de meesten waren senioren.

Deel dit: