15 mei 2021

Luister naar het verhaal van de helden van het strand

Na een bijzonder jaar met coronamaatregelen maken ze zich weer op voor een nieuwe zomer. Ook nu verwachten ze drukke stranden, badgasten die steeds vaker niet goed kunnen zwemmen en kinderen die hun ouders kwijtraken. Ernst Brokmeier en Tijl Bluijs vertellen er alles over in deze aflevering van de gemeentelijke podcastserie ’De Coronawandelingen’.

De Zandvoortse Reddingsbrigade is er om strandgasten, zwemmers en watersporters te helpen als ze in problemen raken. Dat varieert van reddingsacties en EHBO tot het zoeken naar vermiste kinderen. Corona maakt het werk er niet makkelijker op. “We mochten verleden jaar bijvoorbeeld tijdens een reanimatie geen mond-op-mondbeademing toepassen. Dat is voor onze vrijwilligers, met hun grote hulpverleningshart, heel erg moeilijk.”

Een trend is dat mensen steeds langer op het strand blijven: “Het is op mooie dagen om 22.00 uur net zo druk als om 12.00 uur.” De lifeguards maken dus lange werkdagen. Ook komen er steeds meer mensen naar de kust die onbekend zijn met de gevaren van strand en zee. Ernst en Tijl vertellen openhartig over de uitdagingen van de Zandvoortse Reddingsbrigade.

De Coronawandelingen

Dit gesprek is de vierde aflevering van de podcastserie Coronawandelingen van de gemeente Zandvoort. Hierin vertellen verschillende Zandvoorters over de gevolgen van de coronapandemie. Want persoonlijk, sociaal of zakelijk: we zijn allemaal geraakt.

De podcast is te beluisteren via de website van de gemeente en op spotify.

Deel dit: