12 april 2022

Loop mee met de Wings For Life World Run

De Wings For Life World Run is een unieke digitale hardloopwedstrijd met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar ruggenmergletsel. Ydwer van der Heide heeft vorig jaar een surfongeluk gehad waarin hij een incomplete dwarslaesie opliep. Met veel kracht en therapie loopt Ydwer dit jaar 100 meter tijdens de Wings For Life World Run.

Want sommige mensen met een incomplete dwarslaesie kunnen weer opnieuw leren lopen. De technieken en onderzoeken die dit mogelijk maken zijn kostbaar en duren lang. Maar voor iemand met een dwarslaesie kan 1% verbetering op het gebied van bijvoorbeeld gevoel, beweging of motoriek al een wereld van verschil maken. En dat verschil wordt gemaakt door middel van onderzoek en klinische studies. Én door jou! Door mee te doen aan de Wings For Life World Run, een unieke digitale hardloopwedstrijd, waarin jij rent voor wie dat niet meer kan.

Op 8 mei vindt overal ter wereld de 9e editie van de Wings For Life World Run plaats. Enthousiaste hardlopers en rolstoelers rennen of rollen voor wie dat zelf niet meer kunnen. Meer dan 180.000 hardlopers en rolstoelgebruikers uit 195 landen namen deel aan de Wings for Life World Run 2021, waarmee dit het grootste hardloopevenement in de geschiedenis was.

Het inschrijfgeld van twintig euro en overige donaties gaat volledig naar Wings For Life: een non-profit organisatie die onderzoek doet naar ruggenmergletsel. Wings For Life heeft als missie genezing mogelijk maken, daarom investeert de organisatie in verschillende baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken en klinische studies over de hele wereld.

Bij de Wings for Life World Run loop of rol je niet een specifieke afstand, maar komt de finish achter je aan door middel van de ‘virtuele catcher car’. Hierdoor kan echt iedereen mee doen, wat je doel qua afstand ook is. De afstand die je loopt of rolt bepaal je zelf en voer je in met de Wings For Life World Run app. Voor de één is dat 10 kilometer of een halve marathon. Voor de ander is dat 100 meter, een enorme prestatie wanneer je opnieuw hebt leren lopen.

Met de app is het mogelijk je voor te bereiden op jouw persoonlijke run en hij telt met je mee af tot de dag van de wedstrijd. Leuk detail: tijdens de run word je via de app aangemoedigd door verschillende bekende atleten. De warming up wordt bijvoorbeeld verzorgd door professioneel handbalster Tess Wester. Opgeven is geen optie en dus is de stem van multi-talent op het gebied van dansen, choreografie en fitness Juvat Westendorp er om je maximaal te pushen! Er is geen vaste finishlijn. In plaats daarvan komt de ‘virtuele Catcher Car’ met de stem van schaatser Kjeld Nuis 30 minuten na de start in beweging en zal geleidelijk versnellen om de deelnemers één voor één in te halen. Zodra de Catcher Car een loper heeft ingehaald, is de persoonlijke race afgelopen. Het bijzondere aan de Wings for Life World Run is dus dat iedereen finisht, hoe ver hij of zij ook gelopen heeft.

Inschrijven is makkelijk. Download de Wings For Life World Run App op je smartphone, vul je persoonlijke doel in en start op 8 mei waar je maar wilt. Met de app kan je ook voorbereidingsruns doen en playlists downloaden. Ren je toch liever samen? Organiseer dan je eigen run of sluit je aan bij een run bij jou in de buurt.

Bekijk hier het verhaal van Ydwer: https://www.redbull.com/nl-nl/videos/ydwer-van-der-heide-wings-for-life-world-run

Deel dit: