30 maart 2021

Lionsclub Zandvoort kijkt terug op geslaagde acties

Voor de negende keer organiseerde de landelijke Lionsclub een dubbele actie voor het goede doel. Rond de feestdagen worden Douwe Egberts punten verzameld voor de Voedselbank en oud/vreemd geld ingezameld voor stichting ‘Fight for Sight’. Ook Zandvoort haakte voor de 9e keer aan.

Landelijk werden bijna 100 miljoen DE punten ingezameld. Een recordopbrengst, want vorig jaar waren dat er nog ca. 65 miljoen. Het aandeel van Lionsclub Zandvoort was 159.254 DE-Punten. Dat zijn 319 pakken DE Aroma Rood koffie voor de Voedselbank Haarlem en omgeving! Afgelopen vrijdag werden de resultaten bekend gemaakt en direct daarna werden de pallets met pakken koffie door het hele land gedistribueerd naar de 10 regionale distributiepunten. De komende maanden zal de koffie worden toegevoegd aan de voedselpakketten, ook hier in Zandvoort.

Daarnaast werd in Zandvoort 22 kg oud/vreemd geld opgehaald voor ‘Fight for Sight’. Omgerekend staat dat voor 73 oogoperaties in Azië en Afrika. “Niet alleen landelijk maar ook lokaal waren de acties dus een groot succes. Dat hopen wij volgend jaar te evenaren of wellicht te verbeteren, want we gaan ook de 10e editie weer meedoen”, aldus Henk Böhre namens de Lionsclub Zandvoort.

Landelijke bekendmaking van de resultaten van de Lionsclub acties
Deel dit: