11 december 2020

Lichtjes ontstoken in kerstboom op LDC plein

Het was een grote wens van de Zandvoortse Lien van Driel: een kerstboom op het ‘LDC plein’. Ze schreef een brief naar de gemeente en met resultaat: vrijdag kwam de burgemeester langs om de lampjes in de boom aan te steken.  

Als bewoonster in het Louis Davids Carré vond zij dat het plein waar zij op uit kijkt wel wat vrolijks kon gebruiken. Daarom schreef zij een brief naar de gemeente met de vraag of er niet een kerstboom op het plein kon worden geplaatst. De gemeente reageerde positief met als resultaat dat burgemeester David Moolenburgh afgelopen vrijdag de lampjes in de boom kwam aansteken.

In haar brief schreef Van Driel onder andere: “We zitten met het coronavirus in een pittige tijd. Dat heeft mij gestimuleerd om bij de gemeente na te vragen of we iets leuks kunnen organiseren om ons plein op te vrolijken. Laten we in deze onzekere tijden genieten van het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op het plein. Voor onszelf en voor elkaar en voor de bezoekers van de Blauwe Tram Zandvoort.”

De breiclub van Pluspunt heeft, om de Zandvoorters een hart onder de riem te steken, leuke kersthangers gemaakt met een kerstkaartje eraan. Deze hangen in de kerstboom bij de Blauwe Tram én op het plein voor Pluspunt. Neem dus snel een kijkje bij één van de bomen en neem gerust een leuk hangertje mee naar huis.

De burgemeester kwam vrijdag de lichtjes ontsteken in de boom bij De Blauwe Tram. Voorafgaand las Van Driel een zelfgeschreven gedicht voor en toen de lampjes eenmaal brandden werd door de bewoners vanaf de balkons een aantal kerstliedjes gezongen. Tot slot speelde Adam Spoor, ook een van de bewoners, vanaf zijn  balkon op saxofoon een aantal kerstliedjes. 

Deel dit: