14 juli 2021

Lester Ellenkamp 2e op NK Senioren

Met zijn podiumplaats tijdens de tweede ronde van het NK Rotax Max liet de 15-jarige Zandvoortse karter Lester Ellenkamp al zien dat hij in de Senioren-klasse een rijder is om serieus rekening mee te houden. Afgelopen weekeinde pakte hij de nodige punten tijdens de vierde ronde van de titelstrijd door op het circuit van Spa als tweede te eindigen in het dagklassement.    

“Ik ben heel tevreden. Het is mijn eerste jaar in de Senioren. Dit is echt een topbegin”, doelde Lester op zijn tweede podiumplaats van het seizoen. In juni behaalde hij in Eindhoven de derde plaats.

Zaterdag was hij tijdens de derde ronde van het NK (in Spa werd een dubbel programma verreden, red.) in de kwalificatie zesde geworden. “Dat was niet slecht, maar er had echt wel meer ingezeten. Het kwam er alleen net niet uit.” Zondag ging het allemaal een stuk beter en wist hij zich uitstekend te revancheren. “In de kwalificatie was ik meteen derde. In de prefinale tweede en in de finale weer tweede.”

De eerste plek pakken was niet mogelijk, dat had Lester al snel genoeg in de gaten. De rijder op kop had een te grote voorsprong. “Maar voor mijn eerste jaar in de Senioren ben ik supertevreden met de tweede plek. Het gaat wel lekker met mij. Dit is toch een best wel heftige klasse. Het gaat bumper aan bumper. Iedereen zit superdicht op elkaar. Waar bij de Junioren een foutje nog wel kon, wordt die hier meteen afgestraft; als je een foutje maakt, komt er meteen een heel treintje voorbij. Ik ben dus echt superblij met hoe het uitpakt bij de Senioren!”   

Deel dit: