11 november 2021

Leerlingen planten bomen op Boomfeestdag

Woensdag 10 november was de 65e editie van de Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van De School hebben burgemeester David Moolenburgh, wethouder Ellen Verheij, wethouder Raymond van Haeften en directeur van Spaarnelanden Robert Oosting op deze ochtend bomen geplant in de Flemingstraat, het Theo Hilberspad en in de Fahrenheitstraat. Voor Zandvoort is dit ook de officiële start van de herplanting van de iepen die in 2020 zijn getroffen door de iepziekte.

De leerlingen kregen eerst een door Spaarnelanden georganiseerde gastles. Vervolgens gingen ze aan de slag om de bomen te planten. Na het toedekken van de wortels met grond kregen de kinderen een handje wormen om bij de bomen uit te zetten. De wormen zijn goed voor voeding in de grond en beluchting van de grond.

Herplanten van bomen
Van november tot en met januari 2022 worden alle bomen die gekapt zijn in 2020 weer herplant. Er is voor diverse soorten bomen gekozen om de biodiversiteit te bevorderen en toekomstige overdraagbare en besmettelijke boomziekten te voorkomen. Ook is rekening gehouden met de locatie en het Zandvoortse klimaat. 

Deel dit: