10 juli 2021

Leerlingen muziekschool traden op bij De Zandstroom

Vier getalenteerde leerlingen van de Zandvoortse muziekschool New Wave hebben opgetreden in ontmoetingscentrum De Zandstroom. Zowel de leerlingen als hun toehoorders genoten van het optreden.

Bij De Zandstroom, een ontmoetingsplaats voor mensen met een ‘haperend brein’ zoals coördinator Leontine Trijber haar centrum liefkozend noemt, worden regelmatig activiteiten voor de leden georganiseerd. Dit optreden is door toeval ontstaan. Een gesprek tussen Joop Riedijk, coördinator en gitaarleraar van de muziekschool en Trijber kwam op het juiste moment. Op haar vraag of leerlingen wilden komen optreden in De Zandstroom reageerde Riedijk: “Er staat een piano dus waarom niet.”

Vier getalenteerde leerlingen waren uitgekozen om daar te gaan spelen. De jongste was Nolan van Doorn (7). Dylan Campanella (16), die net een paar maanden les heeft en zichzelf het pianospelen via You Tube heeft aangeleerd, speelde onder andere een aantal kleine delen van een sonate van Mozart. Dit zijn leerlingen van Wim de Vries. De andere leerlingen, Beau Starrenburg (14) en Camiel Hilberts (15), krijgen allebei les van Paul van de Plas.

Camiel heeft zich al een tijd gestort op het spelen van composities van de Italiaanse toondichter Ludovico Einaudi en heeft twee van zijn werken uitgevoerd. Beau, het grote talent van de muziekschool, houdt zich naast het produceren van muziek ook bezig met zowel klassieke muziek als andere muziekstijlen zoals jazz. Voor deze middag had hij gekozen voor een stuk van J.S. Bach en een jazz stuk.

Naast de optredens van de leerlingen hebben de drie docenten ook nog een aantal liederen gezongen en gespeeld. Al met al was het voor iedereen een hele geslaagde en gezellige middag.

Deel dit: