22 januari 2021

Le Champion annuleert alle sportevenementen tot 1 juni 2021

Sportorganisatie Le Champion heeft besloten alle sportevenementen tot 1 juni 2021 te annuleren. Dat betekent dat het hardloopevenement de ‘CircuitRun’, het fietsevenement de ‘Omloop van Zandvoort’ en het wandelevenement de ’30 van Zandvoort’, net als vorig jaar, niet doorgaan.

De drie evenementen, die altijd samen in één weekend in het voorjaar worden georganiseerd, waren van vorig jaar maart al uitgesteld naar juni 2021. Echter acht de organisatie het niet realistisch te veronderstellen dat in juni al grote, fysieke sportevenementen verantwoord kunnen plaatsvinden. Ook alle andere evenementen die deze organisatie voor 2021 op de kalender had staan, zijn afgelast.

Deelnemers die in 2020 een kortingscode hebben ontvangen voor de betreffende evenementen die nu weer worden afgelast, krijgen een oplossing geboden. De wandelaars, fietsers en hardlopers hebben destijds 50% inschrijfkorting gekregen op de volgende editie in 2021, maar die zijn dus wederom afgelast. Le Champion wil deze deelnemers de mogelijkheid bieden om 50% van het betaalde inschrijftarief van vorig jaar alsnog terug te ontvangen, in plaats van de 50% inschrijfkorting. Daarnaast wordt de optie geboden om het bedrag te doneren aan Le Champion, zodat er evengoed in de toekomst aansprekende sportevenementen georganiseerd kunnen worden.

Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion, vindt het bijzonder spijtig dat deze evenementen opnieuw geen doorgang kunnen vinden. “Wij willen niets liever dan mooie evenementen organiseren voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Wij zijn een sportorganisatie, met een maatschappelijke missie en één doel: Zoveel mogelijk mensen in beweging brengen om bij te dragen aan een gezonde samenleving. Stilstand is het laatste wat wij willen. Vaktechnisch gezien zijn wij als geen ander in staat om evenementen helemaal ‘coronaproof’ te organiseren, maar voorlopig lijkt het niet verantwoord om te doen. Tot slot hebben wij als grote speler in onze sector ook een voorbeeldrol. Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers. Bovendien brengt de beslissing rust en duidelijkheid, zowel extern als intern.”

Deel dit: