20 mei 2021

Laat geen vreemden binnen!

Afgelopen week is een oudere dame overvallen in haar eigen woning aan de Nawijnlaan. De 86-jarige werd lastig gevallen door een vrouw die bij haar aanbelde en zich zielig voordeed. Ondanks eerdere waarschuwingen van haar kinderen, liet ze de ‘zielige’ vrouw toch binnen.

Ankie Miezenbeek, de dochter van het slachtoffer, vertelt: “Mijn moeder, 86 jaar, heeft ondanks onze waarschuwingen ‘doe nooit open voor vreemden’ toch open gedaan en haar een kopje thee aangeboden. Daarbij is haar hele woning op slinkse wijze doorzocht. Behalve wat geld hebben ze niets van haar gestolen, gelukkig.”

Volgens ooggetuigen heeft er een grijs/antraciet busje met vier mensen erin, waaronder een vrouw met blond haar, in de buurt rond gereden en is daar ter plaatse aan het keren geweest. Het slachtoffer herinnerde zich iemand met donker haar, een getint type en iets van een buitenlands accent.

“Ogenschijnlijk lijkt het goed afgelopen te zijn maar mijn moeder is nu bang, boos en gefrustreerd. Niet iets wat je op 86 jarige leeftijd wilt meemaken natuurlijk. Dus zeg ik tegen iedereen die het horen wilt: laat nooit vreemden binnen”, aldus Miezenbeek.

Deel dit: