22 februari 2021

Kunstcreatie van sleutels oude afvalcontainers

Momenteel worden alle ondergrondse restafvalcontainers in het dorp vervangen. De ingeleverde sleutels van de oude containers zijn door Spaarnelanden en het Zandvoorts Museum verzameld en vervolgens op een bijzondere manier gerecycled.

In samenwerking met het Zandvoorts Museum, de gemeente, Spaarnelanden en ’t Hoekje (dagactiviteiten locatie van Nieuw Unicum), bedacht kunstenares Marianne Rebel een creatief kunstproject. Samen met de ‘medewerkers’ van ’t Hoekje aan het Flemingplein heeft zij de sleutels voorzien van een prachtig, creatief design. “De sleutels zijn met veel liefde gemaakt en het zijn juweeltjes geworden die men weer met veel liefde door kan geven”, vertelt Rebel trots.

Keys of love

De ‘Keys of love’ zijn te bewonderen in de vitrines, beter bekend als de ‘kijkkastjes’, naast de ingang van het raadhuis aan de Haltestraat. De design-sleutels zijn in het Zandvoorts Museum voor € 4 te koop, waarvan een deel ten goede komt aan de bewoners van Nieuw Unicum.

Het museum is momenteel gesloten i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen maar zodra de deur opengaat kunt u daar terecht voor de aankoop van een artistieke sleutelhanger en/of sleutelhanger.

Deel dit: