26 april 2022

Koren zongen ‘Geef ons vrede’ voor Oekraïne

Het was een prachtige zondag voor de ‘spontane’ uitvoering op het Raadhuisplein. Onder een heerlijk zonnetje zongen circa 100 zangers en zangeressen van meerdere Zandvoortse koren in canon Dona Nobis Pacem (‘Geef ons vrede’). Onder de inspirerende begeleiding en coördinatie van Jan Peter Versteege en Peter Tromp gaven de koren en het aanwezige publiek met hun zang steun aan de Oekraïners.

Burgemeester David Moolenburgh verwelkomde in zijn openingswoord eenieder die aanwezig was bij dit initiatief en in het Engels de aanwezige mensen uit Oekraïne die in Zandvoort verblijven. Het carillon speelde tussen de speech door nog een erg lang melodietje maar dat verhoogde de verbondenheid.

Muzikaal Zandvoort liet zich van zijn goede kant zien; samen zijn we sterk. Dat kwam perfect tot uiting inhet canon gezongen lied ‘Dona Nobis Pacem’ van componist Pēteris Vasks.

Vanuit het muziekpaviljoen en onder begeleiding van een elektrisch versterkte piano zong het Zandvoortse ensemble Cantores Laeti het Oekraïens volkslied. De aanwezige Oekraïners zongen het volkslied van hun vaderland uit volle borst mee.

Ondertussen werd in de rustpauze met de collectebussen rondgegaan voor de hulpverlening van de in Zandvoort verblijvende Oekraïners. Het opgehaalde bedrag à € 961 zal overhandigd worden aan de Zandvoortse Werkgroep Oekraïne.  

Deel dit: