28 april 2021

Koninklijke Onderscheiding voor Gijs Beekhuijs

Woensdag is Gijs Beekhuijs door de Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Om die eer te mogen ontvangen, moet je nogal het een en ander, meestal vrijwillig, gedaan hebben gedurende een lange periode. En dat heeft hij dan ook, voornamelijk op het gebied van vrijwilligerswerk in uniform. Beekhuijs droeg niet alleen jarenlang het uniform van Connexxion, hij heeft ook jarenlang het uniform van de reservepolitie en de scouting vrijwillig gedragen.

Gijs Beekhuijs kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Vooral zijn werkzaamheden voor de scouting vanaf 1980 spelen een belangrijke rol. Hij was bestuurslid en vrijwilliger bij de Stichting Belangenbehartiging The Buffalo’s, waar hij de verhuur en verschillende klussen van het Troephuis regelde én ervoor heeft gezorgd dat na de brand er een nieuw Troephuis kwam. Hij was lid en voorzitter van het beheerteam en onder zijn leiding is een nieuw complex voor sanitaire voorzieningen gerealiseerd op het Naaldenveld in Bentveld. Dus niet alleen uniformen maar ook bouwen zit in zijn genen. Verder was hij van het hoofd bewakingsteam en lid van de kampstaf tijdens het vierjaarlijkse kamp voor de circa 3.500 internationale scouts tijdens de Stichting Haarlemse Jamborette.

Burgemeester David Moolenburgh noemde al zijn kwaliteiten op voordat hij de oorkonde, die steevast bij iedere onderscheiding zit en die ondertekend is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, hardop voor. Vervolgens, en dat is corona gerelateerd, spelde zijn vrouw Anneke de versierselen bij Gijs op. De bubbels die volgden werden door de burgemeester hoogst persoonlijk ingeschonken.

Deel dit: