28 april 2022

Koningsdag 2022 weer als vanouds gevierd

Alsof het nooit was weggeweest. De viering van Koningsdag ging door waar het twee jaar geleden was gestopt. Alles was eigenlijk hetzelfde: de aubade, de burgemeester met de kersverse ridders, het traditionele optreden van de Wapenzangers onder leiding van Maaike Koper, demonstraties van de turn- en dansverenigingen, de kinderspelen, de gezellige muziek bij de horecazaken en natuurlijk de vrijmarkt, die voor een groot deel doorliep naar het Louis Davidsplein. Een prima move, waar ook horecagelegenheid Het Lokaal van profiteerde.

Iedereen had er, zo zag het er althans naar uit, zin in. Er liepen heel veel dorpsgenoten fraai uitgedost in het oranje. Op de terrassen op het Kerkplein vlogen de oranje tompoucen je om de oren. Over traditie gesproken! Jammer alleen dat het weer aanvankelijk tegen viel. Het was kouder dan we gewend waren de laatste tijd. Maar met een paar oranjebitters op werd je vanzelf weer warm.

De jeugd leefde zich de hele middag naar hartenlust uit op de speeltoestellen. Die blijken toch altijd weer een succes. Je hebt geen kind aan al die jongens en meisjes die zich er helemaal op kunnen uitleven.

Later op de dag begon de gezelligheid bij de cafés en brak ook de zon door.  Bij ’t Wapen was het begin van de middag heel druk met de zangers Jeremy en Marc Meijer. Ook bij Mio trad een zanger op en was het gezellig druk. In de Haltestraat kwamen de festiviteiten wat later op gang. Overal was wel iets te beleven, van dj’s tot live optredens. Laurel en Hardy had een absolute topper in huis met Van Kessel Live.

Zo werd Koningsdag 2022 een heel gezellig festijn. Hopelijk een voorbode van een hele mooie zomer vol festiviteiten. Daar hebben we met z’n allen behoefte aan!

De aubade en de voorstellingen gefilmd door Zandvoort Inside
Deel dit: