23 april 2021

Kon. onderscheiding bijna jaar later alsnog uitgereikt

Wat in het vat zit verzuurt niet’ is een bekend gezegde waar Zandvoorter Ben Zonneveld donderdag mee te maken heeft gehad. Zonneveld was vorig jaar gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor de Zandvoortse samenleving. Echter door corona kon hij zijn lintje niet opgespeld krijgen.

Burgemeester David Moolenburgh beloofde hem toen om dat op een later tijdstip te doen. Dat werd uiteindelijk donderdag 22 april, bijna een jaar na dato.

Een select gezelschap kwam bijeen op CM.com Circuit Zandvoort en daar kreeg Zonneveld alsnog zijn lintje opgespeld,. Maar, en dat is bijzonder, niet door de burgemeester! Ook dit was corona gerelateerd. Zijn eega kreeg de eer om dat te doen, wel onder toeziend oog van de burgervader. Daarna kon de champagne ontkurkt worden voor een heildronk op het feestvarken.

Omdat het gezelschap toch op het circuit was, kon Zonneveld een paar rondjes meerijden in een snelle bolide. Burgemeester Moolenburgh heeft hem afgevlagd met de nationale driekleur, waarmee de bijzondere ‘ceremonie’ werd afgerond.

Ben Zonneveld met zijn vrouw en dochters
Deel dit: