7 oktober 2021

Komend weekend Spartan Obstacle Run

Het spectaculaire wereldwijde sportevenement Spartan zal komende zaterdag en zondag voor het eerst plaatsvinden in Zandvoort. Er zijn races in verschillende afstanden die allemaal starten vanaf het Badhuisplein, wat het centrum van alle activiteiten zal zijn.

Spartan staat voor obstakels, veel plezier maar zeker ook afzien. Er worden drie races georganiseerd die variëren in afstand, het aantal obstakels en daarmee dus ook de bijbehorende uitdagingen. Zo is er de Sprint: 5 kilometer met 20 obstakels, de Super van 10 kilometer met 25 obstakels en de Beast, waarbij je maar liefst 21 kilometer aflegt en 30 obstakels gaat tegenkomen. De ultieme uitdaging is om alle drie de afstanden in één weekend te volbrengen. Dan heb je de felbegeerde Trifecta-medaille te pakken! Het evenement is nog niet uitverkocht dus inschrijven is nog steeds mogelijk. Dat kan via www.spartanrace.nl.

Het parcours van de diverse afstanden loopt gedeeltelijk over het circuitterrein, het strand en de boulevard, maar de route wordt voor een deel ook door de Haltestraat en de Zeestraat uitgezet. Deze straten zullen zaterdag en zondag de gehele dag worden afgezet en zijn dan dus niet toegankelijk voor het verkeer. In de Haltestraat komen drie obstakels waar de deelnemers over- of onderdoor moeten.

De voorbereidingen zijn inmiddels al in volle gang. Maandag werd gestart met de opbouw op het Badhuisplein, wat het centrum wordt van het evenement. Hier melden de deelnemers zich voor de start en zal entertainment geboden worden. Het evenemententerrein is ook voor publiek toegankelijk middels Testen voor Toegang.

Het evenement wordt georganiseerd door Spartan Race Netherlands, in samenwerking met Amsterdam Sport Events. Kijk voor meer informatie op www.spartanrace.nl. De contactpersoon van de organisatie is tevens bereikbaar via 06-55106767.

Deel dit: