21 mei 2020

Kom gerust naar het strand, maar gebruik uw gezonde verstand

Het is vandaag Hemelvaartsdag, zonovergoten en veel Nederlanders hebben een lang weekend vrij. Alle ingrediënten voor een drukke stranddag dus. De gemeente laat weten dat strandbezoekers welkom zijn, maar benadrukt om hierbij wel het gezonde verstand te gebruiken; vermijd drukte, houd afstand en blijf niet te lang.

In opmaat naar 1 juni, waarbij horecagelegenheden weliswaar onder strikte voorwaarden hun deuren mogen openen, heeft de gemeente de maatregelen enigszins verruimd. Het is weer mogelijk om, in beperkte mate, Zandvoort te bezoeken. De parkeerplaatsen zijn gedeeltelijk geopend en verkeersregelaars worden in eerste instantie niet ingezet om bezoekers te weren. Met het versoepelen van de maatregelen roept de gemeente wel nadrukkelijk op om het gezonde verstand te gebruiken. “Kom niet in grote groepen, houd afstand en blijf niet te lang”, luidt de oproep.

Hoewel enkele openbare toiletten geopend zullen zijn de komende dagen, biedt dit niet voldoende capaciteit voor een enorme toestroom van bezoekers. De horecagelegenheden blijven tot 1 juni alleen geopend voor take-away en de terrassen van de strandpaviljoens blijven tot die tijd gesloten, conform de noodverordening. De toiletten in de strandpaviljoens zijn wel open.

Wanneer het toch te druk blijkt te worden op het strand of in het centrum, zullen de maatregelen worden opgeschaald. Dit betekent dat er in dat geval op de toegangswegen verkeersregelaars zullen worden ingezet die alleen het bestemmingsverkeer zal toelaten. Hopelijk zal dat niet nodig blijken.

Deel dit: