17 januari 2021

KNRM Zandvoort zondag twee keer in actie

Zondagmiddag zijn de vrijwilligers van KNRM Zandvoort vlak achter elkaar opgeroepen. De eerste melding was voor een dier in problemen, de tweede voor een kitesurfer.

Op het strand van Zandvoort was een levende bruinvis gevonden. Onder andere Stichting SOS Dolfijn en EHBZ gingen ter plaatse om het dier te bekijken. KNRM Zandvoort stond met de Seatrac III en Annie Poulisse klaar bij het strand om de bruinvis eventueel ver op zee weer uit te zetten. Tijdens onderzoek van een deskundige begon de bruinvis te braken en kort daarop overleed het dier.

Foto’s: KNRM Zandvoort

Kitesurfer
Nadat de KNRM retour boothuis was gegaan, ging om 13.22 uur opnieuw de pieper. Ditmaal ging het om een kitesurfer in de problemen bij de zuidpier van IJmuiden. Zowel de reddingsboot Annie Poulisse als de Heek, een Float 500 die tijdelijk op het station is gestationeerd, zijn voor deze melding uitgevaren. Ter plaatse gekomen waren ook de loodsboot Draco en de RB NH1816 van Station IJmuiden gearriveerd. De surfer, die geen medische assistentie nodig had, werd door de loodsboot aan boord genomen en in IJmuiden afgezet. Hierna zijn de twee reddingsboten weer terug naar Zandvoort gevaren.

Deel dit: