6 september 2022

Klimaatburgemeester gezocht voor Nationale Klimaatweek

Op 31 oktober start de Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In elke gemeente wordt gezocht naar een ‘klimaatburgemeester. In 110 gemeente is dat al gelukt, maar in Zandvoort wordt nog gezocht naar iemand die deze functie wilt bekleden.

Met de Nationale Klimaatweek, die loopt van maandag 31 oktober t/m zondag 6 november, vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Vorig jaar tijdens de NKW zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie is het ministerie nog op zoek naar een Klimaatburgemeester voor gemeente Zandvoort.

Klimaatburgemeester

Ben jij iemand die al stappen heeft gezet om klimaatbewuster te leven, wonen, eten, consumeren of reizen; en draag je dit ook graag uit? Doe dan mee! Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert tijdens de Nationale Klimaatweek een activiteit in de eigen gemeente, wijk of buurt om bewoners en omgeving in beweging te krijgen. Ben jij dé Klimaatburgemeester voor Zandvoort? Geef je dan snel op via: www.nkw2022.nl. Op deze website zijn ook voorbeelden te vinden van initiatieven van andere Klimaatburgemeesters.

Klimaatsupporters
Niet alleen burgers worden opgeroepen om mee te doen aan de Nationale Klimaatweek. Ook organisaties zoals scholen en ondernemers die zich inzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren, door te laten zien wat ze doen en daarmee anderen te inspireren. Ook deze Klimaatsupporters kunnen zich aanmelden via www.nkw2022.nl.

Deel dit: