7 september 2021

Klassiek concert toch weer uitgesteld

Het had het eerste klassieke concert van dit jaar moeten worden, maar Classic Concerts heeft het concert met de laureaten van het Prinses Christina Concours uitgesteld tot volgend jaar. De 1,5 meter maatregel is de boosdoener.

“De coronamaatregelen worden steeds minder strikt. Wij hadden dan ook besloten om in september weer van start te gaan met het eerste concert van dit jaar mits ook de 1,5 meter afstand wordt opgeheven”, meldt secretaris Toos Bergen.

Aangezien pas op 20 september bekend wordt of die maatregel wordt opgeheven, is het concert van 19 september doorgeschoven naar volgend jaar. “Wij hopen dat wij de resterende drie concerten dit jaar gewoon kunnen uitvoeren.” die staan gepland op 10 oktober (Rhenus Ensemble), 14 november (Symfonie Orkest Haerlem) en 19 december (kerstconcert).

Goed nieuws

Toch had Bergen ook deels positief nieuws: “Na Frans Visser, heeft Mariken Verhulsdonk zich gemeld als mogelijk nieuw bestuurslid. We zijn hier erg blij mee. Mariken heeft de eerste vergadering bijgewoond en zij vindt het een uitdaging. Echter, het is wenselijk om meer bestuursleden te hebben om samen de kar goed te kunnen trekken. dus heeft u belangstelling of weet u iemand in uw kennissenkring die dit zou willen/kunnen, laat het ons dan weten. Wij zullen de nieuwkomers uiteraard begeleiden ook nog in 2022.” Voor een taakomschrijving kunt u contact opnemen met Toos Bergen.

Grote productie

Tot slot meldde ze en passant ook nog even de ‘grote productie’ van dit jaar: ‘Mozart in Zandvoort’. Op zondag 7 november zal het Oratoriumkoor Heiloo onder leiding van Paul Waerts en begeleid door het Promenade Orkest, drie schitterende werken van W.A. Mozart brengen. Het orkest staat onder leiding van Rolf van Kreveld. Op de agenda staan het Requiem, het Ave Verum en de Kröningsmesse. Dit concert wordt, in tegenstelling tot de reguliere concerten die in de Protestantse kerk plaatsvinden, gegeven in de Agathakerk. Meer informatie en toegangskaarten zie: www.classicconcerts.nl.

Deel dit: