26 maart 2021

Kitesurfers in actie voor het leven van (ex)kankerpatiënten

Het idee van de Kite4Life Foundation-initiatiefnemer Baris Soyogul is simpel: gebruik dezelfde energie van de ‘sponsorloop’ waar je vroeger als kind aan deelnam en vertaal dit naar een wereldwijd kitesurfevenement om bewustzijn te creëren en geld op de halen voor het goede doel.

Jump4Life is de naam van dit nieuwe Kite4Life-project. De eerste editie is in 2021 en het wordt een jaarlijks wereldwijd kitesurfevenement dat gedurende de hele maand mei gehouden zal worden. Het simpele maar praktische idee is om kitesurfend geld in te zamelen door te springen of te varen. Deelnemers van Jump4Life zullen zoveel mogelijk sponsors overtuigen om ze per gesprongen meter of gevaren kilometer te sponsoren.

Met dit idee klopte Baris aan bij WOO Sports, het #1 merk dat bij kitesurfactiviteiten over de hele wereld betrokken is. Door gebruik te maken van een WOO of eigen meetapparatuur meten deelnemers alle activiteiten gedurende de hele maand mei. WOO Sports biedt een internationale ranglijst aan die zichtbaar is voor alle fans en volgers van de individuele kitesurfers. Daarbij wordt door alle deelnemers de hastag #Jump4Life2021 gebruikt.

Baris Soyogul: “Wij vinden dit idee even gek en simpel tegelijk, het moet mogelijk zijn om in 2021 minimaal € 25.000 op te halen. We hopen dat alle kitesurfers over de hele wereld meedoen, want elke meter telt.”

Het wordt een grote uitdaging om wereldwijde kitevrienden te verenigen om deze wedstrijd kracht bij te zetten, maar de organisatie van Kite4Life kijkt er erg naar uit dit evenement te organiseren.

Ga snel naar https://kite4lifefoundation.org/jump4life/ voor meer informatie en om je aan te melden!

Deel dit: