29 december 2021

Kerstbomen inleveractie

Woensdag 12 januari 2022 is het weer een kerstbomen-inzameldag. Net als vorig jaar zal er geen kerstboomverbranding zijn. In plaats daarvan worden de ingezamelde bomen verwerkt tot compost en biobrandstof.

Kinderen tot en met 15 jaar kunnen 12 januari tussen 13.00 en 15.30 uur op diverse locaties oude kerstbomen brengen. Spaarnelanden neemt deze bomen in en geeft in ruil daarvoor per boom € 0,50 én een lootje waarmee ze kans maken op een VVV cadeaubon van 5 euro. De winnaars van de cadeaubonnen worden op maandag 17 januari bekend gemaakt op de website van Spaarnelanden. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen op straat gaan rondslingeren.

De kerstbomen kunnen worden ingeleverd op drie locaties in de gemeente Zandvoort: de Remise (Kamerlingh Onnesstraat), de boulevard thv Schuitengat (achter Dirk van den Broek) en de Bramenlaan in Bentveld (ter hoogte van de Bodaan). Spaarnelanden roept op om zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar de inleverplaatsen te komen. Wie toch met een voertuig komt, kan dit alleen doen met een personenwagen, zonder aanhanger.

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook oude kerstbomen inleveren. Zij doen echter niet mee aan de actie. Ga voor alle informatie naar  www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie, daar wordt ook op 17 januari om 13.00 uur de uitslag van de lotenactie gepubliceerd. De winnaars dienen zich uiterlijk zondag 23 januari 2022 te melden door een foto van het lootje te mailen naar zandvoort@spaarnelanden.nl onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer.

Deel dit: