12 mei 2020

Kennemerhart mag meedoen met ontsluiting van verpleegtehuizen

Kennemerhart is een van de zorgaanbieders die mag meedoen aan een proef met het openstellen van de zorginstellingen. Welke vestigingen hiervoor in aanmerking komen is nog niet bekend.  

Sinds 20 maart kunnen bewoners van verpleeghuizen geen bezoek ontvangen. Er mag alleen bezoek komen bij mensen die stervende zijn. De bezoekregeling voor verpleeghuizen is ingegeven door de noodzaak om bewoners en zorgverleners te beschermen tegen het coronavirus en om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Op dit moment komen er nagenoeg geen nieuwe locaties met een besmetting bij, al blijven mensen in verpleeghuizen kwetsbaar.

Tegelijkertijd beseft het kabinet dat het voor bewoners, hun naasten en zorgmedewerkers heel zwaar is om dit lang vol te houden. Met een groep experts (op het terrein van o.a. ouderengeneeskunde, verpleging, ethiek, recht en virologie) is er daarom gewerkt aan een aangepaste bezoekregeling, die nu eerst in een aantal verpleeghuizen wordt gestart. Een bezoekersregeling wordt per GGD-regio, er zijn 26 GGD-regio’s, meestal aan één zorgaanbieder verleent, en meestal is dat er een die diverse locatie bestuurd. In de VRK zijn er echter twee bezoekersregelingen verleend: de Viva Zorggroep en Kennemerhart hebben er beide één.

Tot Kennemerhart behoren ook de twee Zandvoortse locaties: woonzorgcentrum A.G. Bodaan in Bentveld en woonzorgcentrum Huis in de Duinen in Zandvoort. Er wordt vanuit de Rijksoverheid alleen niet bekend gemaakt voor welke locatie de bezoekersregeling als pilot zal gaan werken.

Deel dit: