21 mei 2021

‘Jongeren portretteren ouderen 2020’

Blij verrast hoorde Chaiya Kastelijn uit groep 7 van OBS Hannie Schaft, dat ze een schoolreis voor de hele klas gewonnen heeft met haar getekende portret. De Riki Stichting en het Nationaal Ouderenfonds organiseerden dit jaar voor de tiende keer de landelijke activiteit ‘Jongeren portretteren ouderen’ en Chaiya won de eerste prijs met het door haar gemaakte portret. 

Het doel van deze actie is om op een creatieve en ongedwongen manier sociale contacten te leggen tussen jongeren en ouderen, om zo elkaars leefwereld positief en beter te leren kennen. Elke school heeft deze activiteit anders ingevuld, maar in verband met corona hebben de meeste scholen foto’s laten maken van de deelnemende ouderen. Zo hebben de groepen van de bovenbouw van de Hannie Schaftschool dat ook gedaan. De resultaten waren prachtig.

Alle portretten zijn beoordeeld door een jury waarin onder andere Janneke Brinkman (kunstenares en lid van het comité van aanbeveling van het Nationale Ouderenfonds) en Maartje van Weegen (oud radio- en televisiepresentatrice en lid van aanbeveling van het Nationaal Ouderenfonds) zitting hebben. De jury vond het portret van Chaiya heel knap getekend voor haar leeftijd met oog voor detail in het gezicht, maar ook in de kleding. 

De leerlingen van groep 7 gaan gezamenlijk bekijken welk schoolreisje ze zullen plannen. Met dank aan hun klasgenoot Chaiya!

Deel dit: