1 augustus 2022

Jelmers Pride op maandag 1 augustus

Het thema van Pride 2022 is My Gender, My Pride. Onder de noemer ‘Jelmer’s Pride’ nam Jelmer Koper, verslaggever van de Zandvoortse Courant en tevens ambassadeur voor Pride at the Beachzijn volgers mee bij alle programmaonderdelen die hij heeft bezocht.

Maandag 1 augustus: Jelmer is vandaag om 12.00 uur begonnen met een extra lange uitzending van Rainbow Radio op ZFM, live vanuit het raadhuis en ook te horen vanuit de speakers op het Raadhuisplein.

De presentatoren van Rainbow Radio

Parade

Na een twee uur durende opwarming startte vanmiddag om 15.00 uur vanaf het Stationsplein het misschien wel meest zichtbare onderdeel: de parade. Het werd een lange bonte massa die behalve veel bezoekers uit Amsterdam ook veel Zandvoortse deelnemers trok. Gezamenlijk liepen zij in een grote optocht over de boulevard richting het Raadhuisplein. Aldaar startte rond 16.00 uur op een groot podium na de nodige toespraken een muziekfestijn met diverse live optredens, dat tot in de avond duurde.

Bekijk hier de beelden van Jelmer tijdens de parade:

De opening op het raadhuisplein

Ook op het Gasthuisplein is van alles te doen. In de middag is er van 14.00 tot 18.00 uur een Informatiemarkt en aansluitend verzorgt Het Wapen van Zandvoort een avondprogramma met o.a. optredens van drag queens en dj’s.

Bij Mango’s Beachbar vindt van 16.00 tot 22.00 uur de spectaculaire Pride Beachparty plaats met diverse acts en dj’s. Al met al een vol programma dus, waarbij Jelmer via zijn vlogs gaat laten zien hoe alles verloopt.

Jelmer heeft er zin in! Jullie ook?

Volg Jelmer live via zijn Youtube kanaal of bekijk zijn video’s na afloop terug via de website van de Zandvoortse Courant.

Deel dit: